Petanque 30 juli 2015

Verslag petanque-avond VV


Normaal worden er in de maanden juli en augustus door de Vlaamse Vrienden geen activiteiten georganiseerd. De redenen liggen voor de hand: vele landgenoten verblijven die maanden elders en de vaak hoge temperaturen nodigen niet uit om veel energie te verspillen.


Nochtans kriebelde het bij een aantal achtergebleven leden om nog eens samen iets te doen. Ze spraken af op 30 juli 2015 op de petanqueterreinen van Elviria voor een onderlinge wedstrijd. Vanwege de hoge temperatuur werd er geopteerd om

’s avonds te spelen. De aanvang was voorzien om 18.00 uur en iedereen was stipt op tijd aanwezig. De ploegen werden samengesteld door loting.


De maand juli 2015 staat als warmste geboekt sinds 30 jaar en dat was ook op 30 juli duidelijk merkbaar. Ondanks het latere uur was het bloedheet op de terreinen. Temeer omdat ze nog volop in de zon lagen. Na de eerste ronde werden de achterste terreinen een beetje gefatsoeneerd zodat de tweede en derde ronde verder kon gespeeld worden in de schaduw. Bovendien deden de koele drankjes, meegebracht door de petanquemeester, wonderen.


De sfeer en competitiegeest zaten er goed in zodat het een heel geslaagde avond werd. De winnaars Freddy en Liliane H. mochten zeer verdiend een fles Cava, aangeboden door de VV, in ontvangst nemen.


Als toemaatje werden alle deelnemers vergast op een lekkere cocktail geoffreerd door Lieven en Jacqueline. Waarvoor dank.

Om de avond helemaal geslaagd te noemen werd er achteraf samen gezellig gegeten in het restaurant.


We kunnen eens te meer besluiten dat de afwezigen ongelijk hadden!